ROCK GRUBU ROCKIT GIRL İLE ÖZEL RÖPORTAJ!

Röportaj serimizde bu sefer de rock grubu ROCKIT GIRL’ü ağırlıyoruz!

Genç yaşlarında müzik kariyerine adım atan grubun vokali Han Leeseul ile ROCKIT GIRL’ün yeni çıkardığı mini albüm “Zombie” ve pek çok konu hakkında konuştuğumuz röportajımız sizlerle!

1. Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

Merhaba. Ben, Güney Kore’de faaliyette bulunan rock grubu Rockit Girl’den Han Leeseul. Tanışabildiğimiz için memnun oldum.

 

2. Müzik kariyerinize nasıl başladınız?

En fazla 7 sene kadar önce küçük bir ajansta stajyerken şu anki prodüktörümüz Jeon Hojin ile tesadüfen tanıştım, rock grubu kuruldu.

 

3. Çıkış yaptığınız zamandan beri sergilediğiniz pek çok performans oldu. Bunlardan sizin için en unutulmaz olan hangisiydi?

2022 Katar Dünya Kupası olduğu zaman

Gwanghwamun’da sokakta destek verenler arasına katılmıştım. Monkey Head kıdemlilerim ile birlikte sahne planlamıştık da dünya kupası ve rock heyecanı birbirini aratmadı. O sırada kıdemlilerim ile headbanging yaptık. Bir sonraki sefer daha iyi bir headbanging yapmak istiyorum. ㅋㅋ Seyircilerle beraber tek bir yürek olup performans sergilediğim bu anı aklımda derin bir yer edindi.

 

4. Bahar aylarında size en çok ilham veren şeyler neler?

Muhteşem bir şekilde açan çiçekler. Yağmur yağdıktan sonra masum şehrin capcanlı insanları. Ayrıca sıcaklığın ılıklığıyla başlayıp daha hafifleşen modadan da ilham alıyorum.

5. Yeni EP’niz için tebrikler! Bu EP’de sizin için en özel şarkı ve o şarkının hikayesi nedir?

Bir şarkı. Bir şarkı. Tüm şarkıları samimiyet gösterecek şekilde hazırladım. Aralarından da sizlere “zombie”yi takdim ediyorum. Bu şarkının sound’u tam olarak grubumuz Rockit Girl’ü gösteren tarzda.

Şarkının içeriği virüsün bir anda yayıldığı bir dünyada sevgi dolu sizlerin giderek zombiye dönüştüğü anda, yani eğer..ben böyle bir dünyada var olsaydım! Gerçekten nasıl hissederdim? Bu tarz hisleri barındıran bir şarkı zombie. Mutlaka dinleyin.

 

6. Sadece rock değil, heavy metal veya pop coverları da yapıyorsunuz. İleride coverlamak istediğiniz başka müzik tarzları var mı?

Müzikteki tarzlar bir engin deniz gibi köklü ve çeşitli. Ben öncelikle işitsel, sonra görsel zevk veren parçalar arasından bizim Rockit Girl grubunun ifade tarzıyla eşleştiği takdirde hangi tarz olursa olsun cover yapmak isterim.

 

7. Yakın gelecekte yapmak istediğiniz şeyler neler? Çıkarmak istediğiniz bir konsept ya da çalışmak istediğiniz bir sanatçı var mı?

Bu sene, çeşitli kanallar aracılığıyla müziğimizi göstermek istiyorum.

Youtube üzerinde de hep aktif olacağız. Rock ile eğlenen tüm gruplarla beraber olmak istiyorum. ㅋㅋ müzik, just do it.

8. Boş zamanlarınızda en çok ne yapmayı seversiniz? Takip ettiğiniz dizi/filmler var mı?

Müzik yapmadığım zamanda hobi demesi biraz garip ama müziğe kıyasla daha önceden beri içinde olduğum güzellik dünyasında çalışmaktayım.

Son zamanlarda bir günüm tuhaf bir şekilde hızlı geçiyor. Öyle olsa da zaman yaratıp izlediğim bir drama varsa… şey yokmuş. Ah, doğru. Son zamanlarda bu eğlenceliydi. Seo Jin’s Kitchen. Bunu izliyorum.

 

9. Zorlandığınızda sizi en çok motive eden şey nedir?

Zorlandığım zamanlarda gökteki yıldızlara bakıp dua ediyorum. O şekilde de olmuyorsa denizi izlemeye gidiyorum. Orada bir kere yaşadığım bir hayat… Yaşayayım. Böyle yemin ediyorum.

 

10. En çok dinlediğiniz top 5 şarkı nedir?

Boy George – Karma chameleon,

Demi Lovato – Cool for the Summer,

Rockitgirl – zombie,

Loving Caliber – you sey my world on fire,

Billie Eilish – bad guy Üstteki 5 şarkıyı keyifle dinliyorum.

11. Rol modeliniz var mı? Varsa kim?

Benim rol modellerim SeoTaiji Band ve BABYMETAL. Prodüktörüm Jeon Hojin’inse Metallica.

 

12. Türkiye hakkında bildiğiniz 3 şey nedir?

Kan bağımız olan kardeş ülke olduğumuz (Kore Savaşı’na katılmış bir ülke)

Başkenti Ankara (Asya ve Avrupa üzerindeki ülke)

Daha meşhur olan İstanbul şehri.

Eski zamanlarda Göktürkler ve Goguryeo’nun tarihi açıdan derin ilişkilerinin olduğu ülke.

Voleybol oyuncusu Kim Yeongyeong ve futbol oyuncusu Kim Minjae’nin profesyönel oyuncu olarak faaliyette bulunduğı ülke.

 

13. Türk hayranlara hangi şarkınızı önerirsiniz?

Biraz önce bahsettiğim zombie de var ama “crazy love” parçasını önermek isterim. Bu parça Rockit Girl sound temelinde EDM’yi barındırıyor, biraz daha kadın ve erkek arasındaki tutkulu aşkı anlatan bir şarkı olarak dinlerseniz, kalbinizi hızlandıracak bir şarkı.

 

14. Röportajımızı okuyacak Türk hayranlara hangi şarkılarınızı önerirsiniz?

Umarım bu fırsat ile biz Rockit Girl grubunun müziğini daha çok keyifle dinlersiniz. Şahsen “müzik insanın duygularını ileten bir dildir” diye düşünmekteyim. Dilerim ki kendi duygularımı anlatan her bir şarkı Türk fanların duygularını da iletir.

 

Röportaj: Kübra Özdemir

Çeviri: Cemre Erşen

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye’de eğlence sektörünün iki güçlü oyuncusu tarafından kuruldu.