DECIBEL

BİLGİ

İSİM                          Decibel

SENARYO                 HWANG In-ho, LEE Jin-hoon

YÖNETMEN             HWANG In-ho

BAŞROLLERDE        KIM Rae-won, LEE Jong-suk, JUNG Sang-hoon, PARK Byung-eun, LEE Sang-hee, CHO Dal-hwan, CHA Eun-woo, and LEE Min-ki

DAĞITICI                   Mindmark

YAPIMCI                    East Dream Synopex

SÜRE                          110 dakika

DERECELENDİRME  12+

ÇIKIŞ TARİHİ             16 Kasım, 2022

Özet

Ses çıkarmayın yoksa bomba patlar

Eski kıdemli yüzbaşı Do-yeong (KIM Rae-won), meslektaşlarını kaybettiği cehennem gibi bir denizaltı kazasının neden olduğu TSSB’den muzdariptir. Ulusal bir kahraman olarak saygı görmesine rağmen, kendi ailesinin yabancılaşması nedeniyle kendini suçlu hissediyor ve eziyet çekiyor.

Bir gün Do-yeong, gizemli bir kişiden şifreli bir telefon alır ve belirli bir desibel ile tetiklenen doğaçlama patlayıcılarla bir futbol stadyumunu havaya uçurmakla tehdit eder. Do-yeong, son anda masum hayatları kurtarır, ancak terörist, Do-yeong’un karısı ve kızı da dahil olmak üzere daha fazla zayiat vermeye kararlıdır. Şimdi teröristin izini sürmek ve hem ailesini hem de diğer insanları kurtarmak için zamana karşı yarışması gerekiyor. Bu imkansız görevin ortasında, derin denizlerde gömülü bıraktığı bir sırrın öngörülemeyen sonuçları yeniden su yüzüne çıkar.

YÖNETMENİN NOTU

“Diğer filmlerde gösterilen sıradan saatli bombalarla karşılaştırıldığında,

DECIBEL’deki ‘Ses Duyarlı Bomba’ farklı özelliklere sahiptir.

Belirli bir gürültü derecesine ulaşğında,

patlamaya kalan süre yarı yarıya azalacak.

Bir futbol stadyumu veya su parkı gibi bir yerde meydana geldiğinde,

büyük gürültünün her yerden üretilebileceği,

ana karakter gürültüyü kontrol edemez, uç noktalara sürüklenir,

bu yüzden filme daha fazla gerilim katacağını düşündüm.”

 

*Desibel(dB): bir ses şiddeti derecesi

FİLM HAKKINDA #1

 

“Gürültü yükselir yükselmez bomba PATLAR!”

“Sese Duyarlı Bomba”nın neden olduğu aşırı tutulma ve gerilim!

2022’nin en eşsiz türü olan ‘Ses Kaos Aksiyon’un ortaya çıkışı!

 

Özgün konusu ve türüyle 2022 yılının en çok beklenen filmlerinden biri olan ‘DECIBEL’, seyirciyle buluşma yolculuğuna yeni başladı. Orijinal bölgesi Güney Kore’de 16 Kasım’da vizyona giren film, bir bombaya karşılık veren özel bir bombayla bir şehri işgal etmeye çalışan bir bomba tasarımcısını (LEE Jong-suk) anlatan ‘Ses Kaos Aksiyon’ filmidir. bir dereceye kadar büyük gürültü ve hedefi haline gelen eski bir donanma komutanı (KIM Rae-won).

 

Seyirciyi en çok çeken bu filmin en ilgi çekici özelliği ise kendine has konusu olan ‘Ses Duyarlı Bomba’. Ses duyarlı bomba, gürültüyü algılayan özel olarak tasarlanmış bir bombadır. Belli bir gürültü seviyesine geldiğinde patlamaya kalan süre yarı yarıya azalacaktır. Gürültü sınırını geçtiğinde bomba patlar. Bu benzersiz ortam, şimdiye kadar diğer filmlerde gösterilen sıradan saatli bombalardan oldukça farklı olduğu için izleyicileri kendine çekiyor. Ayrıca bu bombaların gürültüyü kimsenin kontrol edemediği şehrin ortasına yerleştirilmesi de ilginç. Yönetmen HWANG In-ho, “Bomba hakkında bir senaryo okurken aklıma farklı bir fikir geldi. Ara sıra gittiğim havuz ve oradaki düdük sesleriyle ilgili çocukluk anılarımı hatırladım. Islığı duyunca havuza koşardım. İşte o zaman, ıslık gibi yüksek bir sese tepki veren sese duyarlı bomba fikri birden aklıma geldi. Bombanın gürültünün kontrol edilemediği bir stadyuma veya oyun alanına yerleştirildiğini hayal ettim”, bu yeni ‘Ses Kaos Aksiyon’ konseptinin nerede başladığını gösteriyor. Bu kontrol edilemeyen “Gürültü” bombanın tetikleyicisi olur ve filmin arka planı tüm şehre genişledikçe türdeki gücünü artırır. Rastgele gürültüyle dolu ve bu nedenle yönetmenin niyetine göre zarif bir şekilde seçilen mekanların terörün hedefi olduğundan şüpheleniliyor ve acil durum ile yüksek gerilim oluşturuyor. Yönetmen HWANG In-ho, filmin bu ilginç özelliğini bizlere anlatıyor. “Gürültünün büyük bir kalabalık tarafından sürekli ve rastgele olarak üretildiği bir yerde olursa, kahramanımız durumu kontrol edemez ve daha fazla belaya girer, bu nedenle filmde daha fazla gerilim yaratır.” Gürültülü şehrin her yeri bir saniye içinde sese duyarlı bomba saldırısının hedefi haline geldiğinde, her ses ve gürültü potansiyel bir bomba tetikleyicisi haline geliyor ve bu anlar Ses Kaos Aksiyon türünün eğlencesini ikiye katlıyor. Bu Kasım ayı, Ses Kaos Aksiyon filmi DECIBEL, terörün kontrol edilemeyen hedef alanlarını ezici ölçekte aksiyon ve heyecan verici yüksek gerilimle doldurarak, izleyicilere yalnızca sinemalarda hissedebilecekleri olağanüstü bir deneyim ve sürükleyicilik getirecek.

 

FİLM HAKKINDA #2

Terörün hedefi haline gelen eski Donanma Komutanı eski bir Donanma Teğmeni ve Mensa Üyesi olan Bomba Tasarımcısına karşı.

Yoğun Çatışma ve Kedi-Fare Aksiyonu ile Tahmin Edilemez Hikaye!

 

Filmin sürükleyiciliğini ve gerilimini ikiye katlayan Ses Kaos Aksiyon Filmi DECIBEL’in ayırt edici özelliği, ‘terörün hedefi olan eski Donanma Komutanı’ ve ‘bir zamanlar Donanma Teğmeni ve Mensa üyesi olan Bomba Tasarımcısı‘ iki ana karakterin sıkı yüzleşmesiyle tasvir edilen öngörülmez bir hikaye olmasıdır. Türü ne olursa olsun yüksek kaliteli yönetmenlik becerilerine sahip olan ve karakter odaklı hikaye anlatımında mükemmellik sergileyen yönetmen HWANG In-ho, bu filmi “karakterlerin önemli olduğu ve izleyicinin takip ederek eğlenebileceği karakterler  ile çeşitli çekicilik ve yoğun gerilim içeren bir aksiyon filmi olarak tanıtıyor. İnsanları, sesli her şeyin bombayı tetikleyebileceği bir durumun atmosferine sokmak için, hikayenin kompozisyonu, iki ana karakter, ‘bombanın hedefi’ ve “bomba tasarımcısı” arasındaki bir kedi-fare oyununu göstermek için en önemli şeydi.

 

Aksiyon ve suç filmleri de dahil olmak üzere çeşitli türlerde pek çok filmde rol alan başrol oyuncusu KIM Rae-won, senaryoyu ilk okuduğundaki hislerini “Kaç saat geçtiğini fark etmedim bile. çünkü çok hızlı ve eğlenceliydi” diyerek senaryoyu okurken duyduğu memnuniyeti ve hikayeye olan ilgisini gösteriyor. Bomba tasarımcısından gizemli bir telefon alan ve terörizme bulaşan ‘terörizmin hedefi haline gelen eski Donanma Komutanı’ rolünü oynuyor. Nedenini ve hedef yerinin neresi olduğunu bilmeden terör uyarısı alır ve bombanın patlayıp patlamayacağını seçimleri ve yaptıkları belirler. Teröristin (bomba tasarımcısının) sıkı gözetimi altında durumu kimseye bildiremez.. Şehrin dört bir yanındaki bombalı terör saldırısını önlemek için tek başına verdiği mücadele, seyirciye aşırı gerilim ve heyecan yaşatacak. LEE Jong-suk, iki karakter arasındaki çatışmayı sıkılaştıran ve hikayenin gerilimini bir üst düzeye çıkaran ‘bir zamanlar Donanma Teğmeni ve Mensa üyesi olan bomba tasarımcısı’ rolünü oynuyor. Sese duyarlı bomba ile şehrin dört bir yanında tehlikeli durumlar yaratıyor ve ana karaktere kaçınılmaz görevler veriyor. Kahramanımız bombalamayı durdurmak istediğinden bombacının emirlerini yerine getirmekten başka çaresi yoktur. Niyetini ve terörün sebebini kimse bilmiyor ama yine de bir bombalı saldırı uyarısında bulunmaya ve izleyicileri tahmin edilemez bir hikayenin içine çekmeye devam ediyor.

 

Elindeki tüm sırlarla şehri tehdit eden bir bomba tasarımcısı ve bombalı saldırıyı durdurmak için onu bulması gereken eski bir Donanma Komutanı. Bu iki karakter arasındaki bir kedi-fare oyunu, filmi sıkı yüzleşme ve yoğun aksiyonla dolduracak.

FİLM HAKKINDA #3

KIM Rae-won, LEE Jong-suk, JUNG Sang-hoon, PARK Byung-eun,

LEE Sang-hee, CHO Dal-hwan, CHA Eun-woo ve LEE Min-ki

Çeşitli cazibeleri olan yeri doldurulamaz bir sıralama!

İyi kimya ve saygı ile en ateşli aktörlerin büyük sinerjisi

 

DECIBEL’in bir diğer ayırt edici özelliği de Kore’nin en ateşli aktörleri arasındaki büyük sinerji etkisidir. Ekranda ezici bir varlığı olan KIM Rae-won, Kore’nin en popüler erkek aktörlerinden biri olan LEE Jong-suk, çok yönlü şovmen JUNG Sang-hoon, harika oyunculuk becerilerine sahip PARK Byung-eun farklı türlerde ve farklı türde bir karakteri canlandırmaya meydan okuyan CHA Eun-woo, filmde vazgeçilmez olduklarını kanıtladı ve Kasım ayında sinemaları fethetmek üzere.

 

İlk olarak, <Crazy Romance>, <Long Live the King>, <Resurrected Victims>, <The Prison> ve <Gangnam Blues> gibi filmleriyle eşsiz bir oyuncu olarak tanınan KIM Rae-won, ‘terörizmin hedefi haline gelen eski Donanma Komutanı’ rolünde, sakin ve soğukkanlı bir görünümden daha insancıl bir görünüme kadar karakterin farklı katmanlarını özenle inşa ederek izleyiciyi daha derin bir sürükleyicilik seviyesine getiriyor. Ayrıca aksiyon sahnelerinin çoğunu dublör kullanmadan tek başına oynaması filmi daha gerçekçi kılıyor. TV ekranından sinema ekranına geniş bir alanda oynayan LEE Jong-suk, son zamanlarda yayınlanan [BIG MOUTH] dizisinde ve <The Witch: Part2 The Other One> ve <V.I.P.> gibi filmlerde rol aldı. Hikayenin başlangıcını sağlayan ‘Bir zamanlar Donanma Teğmeni ve Mensa üyesi olan Bomba Tasarımcısı’ rolünü üstlendi. Müthiş oyunculuk becerileriyle seyircinin tahminlerinin ötesinde, öngörülemez bir karakter kuruyor, daha önce hiç görmediğimiz yepyeni bir figüre dönüşüyor ve filmde gerilimi yükseltiyor. LEE, KIM hakkında şunları söylüyor: “Benimle aynı kuşaktaki oyuncular arasında KIM’in performansına göre oyunculuk eğitimi almayan kimse yoktur. Bu yüzden ona hayran kaldım ve büyük bir saygı duydum. Bu sefer onunla yaptığım konuşmalar sayesinde ondan çok yardım aldım.” KIM ayrıca LEE hakkında “Filmi çekerken en ciddi ve tutkulu kişiydi, bu yüzden ondan çok fazla enerji aldım ve harika bir sinerji yaratabildik” diyor.

 

Oyun, müzik ve eğlence şovlarının yanı sıra film ve dizilerde yer alan çok yönlü bir şovmen olan JUNG Sang-hoon, filmde ‘terör olayına karışan bir gazeteci’ olarak karşımıza çıkıyor. Ana karaktere yardım ederken ve liderliği takip ederken hikayeyi daha zengin hale getiriyor. Çeşitli türlerde harika oyunculuk becerilerine sahip olan PARK Byung-eun, ‘Savunma Güvenlik Komutanlığı’ndan bir ajan’ı canlandırarak farklı bir bakış açısı sunuyor ve hikayenin ilerlemesini hızlandırıyor. Yükselen yıldız CHA Eun-woo, “Donanma denizaltısının Sonik Dalga Dedektörü 1. sınıf Astsubay” rolünü oynuyor. Karakterini daha iyi anlamak için gerçek subaylardan ve profesyonellerden tavsiyeler alarak detaylı bir oyunculuk sergiliyor. CHA’nın beyazperdeye ilk çıkışı hakkında “Harika oyuncular ve yönetmenle çalışabildiğim için onur ve gurur duyuyorum” demesi, en ateşli oyuncuların takım çalışmasına ilişkin beklentileri yükseltiyor. Ayrıca, LEE Sang-hee ve CHO Dal-hwan gibi yardımcı oyuncular ve LEE Min-ki’nin özel görünümü de ekranı çeşitlilikle dolduracak. Bu harika oyuncu kadrosu ve kusursuz performanslarıyla DECIBEL, bu Kasım ayında izleyicilerin kalbini fethedecek.

YAPIMCINI NOTU #1

Patlama İçin Gerçekçi Ses Efekti X Özel Efekt!

Gözleri ve Kulakları harekete geçirerek ve kalp atışlarını hızlandırarak,

Sinema Gösterisi ekranın her yerinde patlıyor!

 

Büyük şehrin göbeğinde ‘Ses duyarlı bomba’ kullanılarak gerçekleştirilen bir terör saldırısını anlatan DECIBEL’de aksiyon sahnelerinin gerilimini yönlendiren bir diğer önemli özellik ise oyuncuların muhteşem performansları dışında kulakları yakan sesi. seyirci sayısı. Yönetmen HWANG ve ekibi, izleyicilerin filme derinden dalmasını sağlamak için günlük yaşam gürültüsünden Sese duyarlı bombanın büyük patlamasının kükreyen sesine kadar gerçekçi bir ses sunmayı birinci öncelik haline getirmeyi amaçladı. Kurmay ve ekiplerin büyük emeğiyle, detaylı ses efekti, filmde şu anda yaşanan ‘terörizmin hedefi haline gelen eski Donanma Komutanı’ ve ‘Bomba Tasarımcısı’ ile yaşanan olayın merkezine izleyiciyi getiriyor. bir zamanlar Donanma Teğmeni ve Mensa üyesi olan.’

 

Kaynayan çaydanlık, pilav pişirici, kesme tahtası ve açılan pencere gibi sıradan günlük gürültüler, bombanın gürültü sınırını aştığında patladığı ayarıyla hayatı tehdit eden bir unsur olabilir. Film, bu alışılmadık durumu gerçekçi bir şekilde anlatıyor ve izleyicinin hikayeye daha iyi kapılmasını sağlıyor. Terörün hedefi haline gelen eski Donanma Komutanı, terör olayına karışan bir gazeteci ve P.M.İ (Patlayıcı Mühimmat İmha) görevlileri… Hepsi gürültüyü azaltmak ve bombayı etkisiz hale getirmek için var gücüyle uğraşıyor ama bazen girişimleri daha büyük bir gürültü çıkarıyor ve genellikle hiçbir zarar vermeyen beyaz gürültü bile bir anda gerilimi en çok artıran tehlikeli bir unsura dönüşüyor.

 

Ayrıntılı ses, hikayenin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olurken, şehrin dört bir yanındaki patlamanın büyük sesi sinematik bir manzara sunuyor. DECIBEL çalışanları, patlama sahnelerini daha gerçekçi ve gergin hale getirmek için gerçek bir bombalama olayını bilgisayar tabanlı görüntüsüz çekmeyi kural haline getirmişler. Yönetmen HWANG, “Pek çok patlama sahnesi var ama gerçek olayı yakalamak için gerçek patlamaları bilgisayar tabanlı görüntü yardımı olmadan yaptık” diyor. Personel, hem özel efektlerle gerçek patlamanın gerçekliğini hem de oyuncuların gerçek tepkisini yakalamak için ellerinden geleni yaptı. Ekiplerin ve oyuncuların emeği sayesinde filmde stadyum, su parkı gibi çeşitli mekanlarda geçen patlama sahneleri bize harika bir seyirlik deneyim yaşatıyor ve bombalamanın gerilimini kusursuz bir şekilde yansıtıyor. KIM Rae-won şaşırdı ve “Özel efekt ekibi ve sanat ekibi bombalamayı kusursuz bir şekilde hazırladı, böylece oyuncular kolayca gerçek durumdaymışız gibi davranabildiler.”

YAPIMCININ NOTU #2

Asiad Ana Stadı’nın tamamını kiralayan Büyük Ölçekli Çekimden,

Büyük Bir Su Parkının Dalga Havuzunda Su Altı Çekimi,

Gerçek gibi görünen Denizaltı Setine, Ölçek Patlıyor!

 

DECIBEL, daha gerçekçi Ses Kaos Aksiyon’u anlatmak için çekim noktası olarak çeşitli büyük yerleri seçti ve hikayeyi ezici bir ölçekte görsellikle gerçeğe dönüştürdü. DECIBEL’de bombalamanın hedefi olarak çok sayıda insanın gelip gittiği, gürültünün kontrol edilemediği mekanlar seçiliyor, bu nedenle bombalamanın büyük ölçeği filme aynı anda gerilim katıyor.

 

Önce Asiad Ana Stadı’nın tamamını kiraladıktan sonra yapılan büyük ölçekli çekim gözümüze çarpıyor. Filmde, stadyumda her ülkeyi temsil eden futbol kulüplerinin kupayı kazanmak için mücadele ettiği bir futbol kulübü müsabakası düzenleniyor. Stadyumdaki sahneler çoğunlukla dronlar tarafından çekildi ve seyircileri bunaltacak kadar büyük bir ölçekle doluydu. Asiad Ana Stadyumu, diğer olağan stadyumlardan çok daha büyük olduğu için, büyük stadyum tarafından üretilen yansıyan sesler ve yankılar, seyircilere gerçek deneyimin canlılığını ve bombalamanın olduğu anın daha yüksek gerilimini sağlıyor. Büyük bir su parkı ve dalga havuzunda yapılan çekimler de hikayenin hızlı ilerlemesine çeşitlilik katıyor. Bu su parkı, çeşitli rastgele gürültülerle dolu olduğu için terörizmin başka bir hedef yeri haline geliyor. Terörizmin hedefi haline gelen eski Donanma Komutanı’nın ana rolünü oynayan KIM Rae-won, bu su parkı sahnesinin en zoru olduğundan bahsetmişti. “Su altında çekim yapmak kolay değildi ve unutulmazdı çünkü bombayı etkisiz hale getirmek için suyun altında bulmam gerekiyordu.”

DECIBEL’in en önemli özelliği, büyük ölçeğiyle kıyaslanamaz olan denizaltı sahneleridir. Denizaltı bilgileri çoğunlukla askeri bir sırdır, bu nedenle ekipler, çeşitli denizaşırı bilgiler araştırması ve eski denizaltı kaptanının danışmanlığı ile denizaltı setini olabildiğince gerçekçi hale getirmek için büyük çaba sarf eder. İzleyicilerin kendilerini gerçekten denizaltının içindeymiş gibi hissetmelerini sağlamak için Sanat yönetmeni, ışıklandırma yönetmeni ve Görüntü Yönetmeni, denizaltının içindeki boğucu duyguyu ve hatta nemi kameraya çekmek için bir tartışma gerçekleştirdiler. Donanma denizaltısının ses algılayıcı Astsubay rolünü oynayan CHA Eun-woo, “Bu bir setti ama gerçek bir denizaltı gibi göründüğü için şaşırdım. Hatta denizaltı setini ilk ziyaret ettiğimde 20 dakika tek başıma etrafa baktım” diyerek denizaltı setinin ne kadar gerçekçi olduğunu anlatıyor.

YAPIMCININ NOTU #3

“Bilgisayar Görüntüsü Yok, Dublör Yok!”

Bir gökdelenin tepesinden ve asansörde 1’e 1 aksiyon

Araba Takip Etme, Su Altı Çekimi ve Kablo Aksiyonu,

Oyuncuların Aksiyon Sahnelerine Tutkusu!

 

Yönetmenin niyetinin söylediği şeyde görüldüğü gibi, “‘Ses Duyarlı Bomba’ ayarından en iyi şekilde yararlanmak için, birden fazla rastgele gürültünün meydana gelebileceği ve kahramanımız bombayı ararken hareketlerin karmaşık olduğu bir yere ihtiyacımız vardı. Bilinmeyenden gelen bir telefonla başlayan ve bir dizi terörist bombalamayla dolup taşan DECİBEL’de ana karakterler futbol stadyumu, gökdelen, su parkı, asansör gibi çeşitli yerlerde ve şehrin yollarında çeşitli eylemler gösteriyor, hikayenin hızlı ilerlemesiyle kedi-fare oyunu oynuyor.

 

Her şeyin sadece 6 saatte gerçekleştiği bu Ses Kaos Aksiyon filmi DECIBEL’e daha fazla gerçeklik ve sürükleyicilik katmak isteyen sadece yönetmen ve personel değildi. Başrol oyuncusu KIM Rae-won da dahil olmak üzere başlıca aktörler çoğu sahneyi Bilgisayar görüntüsü ve dublör olmadan oynadılar ve %200 memnun olan personelden büyük beğeni aldılar. Terörist tarafından hedef alındıktan sonra KIM Rae-won, teröristi durdurmak için çok mücadele eden eski Donanma Komutanı olarak hikayenin merkezinde yer alır. KİM, “Eski Donanma Komutanı, birinden telefon aldıktan sonra terör saldırısını önlemek için 6 saat tek başına mücadele eden ve ardından terörün hedefi haline gelen bir karakterdir. Karakterin arka planı zaten sağlam bir şekilde inşa edilmiş durumda, bu yüzden yaşanan olayların daha gerçek ve canlı olmasını çok önemsedim.” “Kendi sürdüğüm araba kovalamaca sahnesi, bombayı bulmak için su altı sahnesi, gökdelenden atlama sahnesi ve dövüş sahneleri gibi aksiyon sahnelerinin çoğunu dublörsüz kendim yaptım” diyor ve zor ama zor olan gerçekçi aksiyon sahnelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.

 

Yönetmen HWANG, öngörülemeyen olayların gerçekçiliği ve canlılığı için bilgisayar görüntüsü ve dublörleri reddeden ve tehlikeli aksiyon sahnelerinin çoğunu kendisi oynayan KIM hakkında şunları söylüyor: “KIM olmasaydı, çekimde çok daha fazla zorluk olurdu. . Güvenliği birinci önceliğimiz haline getirdik ve personel için de kolay olmadı,” diyerek KIM’e minnettarlığını gösterdi.

Asansörde sınırlı alan kullanan ve aksiyon sahnelerini teçhizatsız olarak oynayan bomba tasarımcısını oynayan LEE Jong-suk, olayları her zaman takip eden bir gazeteci olan JUNG Sang-hoon ve Savunma Güvenlik Komutanlığı’ndan bir ajan olan PARK Byung-Eun, kasım ayında seyircilerin sinemalarda bulabileceği aksiyon sahnelerine de tutkusunu ve emeğini katıyor.

KARAKTER & OYUNCU KADROSU

“Benimle uğraşma. Ne istiyorsun?”

‘Terörün hedefi haline gelen eski Donanma Komutanı’

Sıradan bir günde Ses Duyarlı Bomba’nın bomba tasarımcısından bir telefon alır ve terörün hedefi haline gelir. Eski Donanma meslektaşının evindeki bombalı saldırıdan başlayarak, bir futbol stadyumu, bir su parkı ve bir oyun alanı peş peşe hedef alınıyor. Artık bombalamayı önlemek için bomba tasarımcısının sesini takip etmek en büyük görevine sahip. Kendi hayatını bağışlamadan bombalamayı durdurmak ve insanların hayatını kurtarmak için şehrin her yerine koşuyor. Bugün mantıklı ve soğukkanlı tavrıyla bomba tasarımcısının karşısına çıkan terör saldırısını durdurmak için tek başına mücadele ediyor.

Türün ötesinde bir karakter haline geldi, KIM Rae-won

<Crazy Romance>, <Long Live the King>, <The Prison> ve <Gangnam Blues> gibi ticari açıdan başarılı filmlerle filmografisini oluşturan KIM, her türde harika oyunculuk yeteneğini şu dizilerle kanıtladı: [LUCA: Başlangıç], [Kara Şövalye] ve [Doktorlar]. Bu sefer ‘terörizmin hedefi haline gelen eski Donanma Komutanı’ rolüyle DECİBEL’de yeni tip bir karakteri canlandırmayı bir kez daha mükemmel bir şekilde başarıyor. Bu zor durumda tek başına verilen mücadeleye ve iç ıstıraba karşı, bomba saldırganıyla yüzleşirken sergilediği soğukkanlı tavır, hikayeyi daha çekici kılıyor. Ayrıca araba kovalama sahnesinde arabayı kendi sürmesi ve su altı çekim sahnesinde suya dalması, kendinden esirgemeden heyecanla aksiyon sahnelerine dramatik bir gerilim katmış, canlılık ve gerçekçilik katmıştır. Yönetmen HWANG In-ho, “Aktör KIM Rae-won baş karakterin ta kendisiydi” diyerek ondan övgüyle söz ediyor.

[FİLMOGRAFİ]

FİLM <Crazy Romance>(2019), <Long Live the King>(2019), <Resurrected Victims>(2017), <The Prison>(2017), <Gangnam Blues>(2015), <My Little Hero>(2013), <Insadong Scandal>(2009), <Sunflower>(2006) …and so on

DRAMA [L.U.C.A.: The Beginning](2021), [Black Knight](2017~2018), [Doctors](2016), [Punch](2014~2015), [A Thousand Days’ Promise](2011), [Gourmet](2008), [Which Star Are You From](2006), [Love Story in Harvard](2004~2005), [Say You Love Me](2004), [Cats on the Roof](2003), [Snowman](2003) …and so on

 

[ÖDÜLLER]

2016 SBS Awards Festival (SAF) – Best Excellence in Acting Award (Genre & Fantasy Drama – Male)

2015 SBS Drama Awards – Actor Award selected by Producers of Top 3 broadcasting Stations

2011 SBS Drama Awards – Top 10 Star Award

2011 SBS Drama Awards – Best Excellence in Acting Award (Special Project – Male)

2008 SBS Drama Awards – Top 10 Star Award

2008 2nd Korea Drama Awards – Excellence in Acting Award (Male)

2006 43rd Savings Day Presidential commendation

2005 41st Baeksang Arts Awards – Popularity Award

2004 SBS Drama Awards – Popularity Award (Drama)

2004 41st Daejong Film Awards – Best New Actor Award (Male)

2003 MBC Drama Awards – Best Excellence in Acting Award

2003 MBC Drama Awards – Popularity Award

2000 21st The Blue Dragon Film Awards – Best New Actor Award (Male)

KARAKTER & OYUNCU KADROSU

“Gürültü 100 desibele ulaşırsa bomba patlar”

“Bomba Tasarımcısı, eski bir Donanma Teğmeni ve Mensa üyesi”

O, Şehir Bombalama Terörünün sırrını elinde tutan eski bir Donanma Teğmeni ve Mensa üyesidir. Akıllı beyniyle, gürültü sınırını aştığında patlayan ve gelmiş geçmiş en büyük bombalama terörüyle şehri işgal etmeye çalışan sese duyarlı bombayı tasarladı. Kendi programladığı bir uygulama ile terörün hedefi haline gelen eski Donanma Komutanı’nın cep telefonunu kontrol etmekte, Komutan’ın kendisi dışındaki kişilerle iletişim kurmasını engellemektedir. Karısını mı yoksa kızını mı kurtarmak gibi hedefini zor bir seçime sokan eylemiyle hikayeye çok büyük bir gerilim katıyor.

Eşsiz Varlığa Sahip En Ateşli Erkek Oyuncu, LEE Jong-suk

[Big Mouth], [Romance is a Bonus Book], [While You Were Sleeping] ve [W] gibi Popüler TV dizileri ile Kore TV Endüstrisini fethetti ve <The Witch : Part2. The Other One>, <V.I.P.> ve <Hot Young Bloods>, filmlerindeki üstün performanslarıyla ekranda kendini gösterdi, mükemmel bir değişimle iyiden kötüye geniş bir karakter yelpazesini canlandırıyor. DECIBEL’de ‘bir zamanlar Donanma Teğmeni ve Mensa üyesi olan Bomba Tasarımcısı’ rolünü üstleniyor ve hikayeyi öngörülemez bir yola sürüklüyor. Diğer filmlerde gösterilen teröristlerden tamamen farklı yeni bir kötü adam yaratmak istedi ve sonunda inanılmaz oyunculuk becerileriyle kendi yeni karakterini yaratmayı başardı ve izleyicileri çekmeye hazır. Yönetmen HWANG, “Çekimler başlar başlamaz tamamen farklı bir adama dönüşüyor. Kedinin kaplana dönüşmesi gibi. Bu yüzden setteki herkes onun performansı karşısında şaşkına döndü.”

[FİLMOGRAFİ]

FİLM <The Witch : Part2. The Other One>(2022), <V.I.P.>(2017), <Hot Young Bloods>(2014), <The Face Reader>(2013), <No Breathing>(2013) …and so on

DRAMA [Big Mouth](2022), [Romance is a Bonus Book](2019), [Hymn of Death](2018), [While You Were Sleeping](2017), [W](2016), [Pinocchio](2014~2015), [Doctor Stranger](2014), [I Can Hear Your Voice](2013), [School 2013](2012~2013), [Drama Special – When I was the Prettiest](2012), [High Kick 3](2011), [Secret Garden](2010) …and so on

[ÖDÜLLER]

2017 SBS Drama Awards – Best Excellence in Acting Award (Wed-Thu Drama – Male)

2017 SBS Drama Awards – Best Couple of the Year Award

2016 MBC Drama Awards – Grand Prize

2016 MBC Drama Awards – Best Excellence in Acting Award (Mini Series – Male)

2016 MBC Drama Awards – Best Couple Awards

2015 6th Korea Popular Culture and Arts Awards – Prime Minister’s commendation

2015 8th Korea Drama Awards – Best Excellence in Acting Award (Male)

2015 Korea Brand of the Year Awards – Special Award

2015 Hanvit Awards – Actor Award

2015 51st Baeksang Arts Awards – Popularity Award (TV – Male)

2014 SBS Drama Awards – Special Award

2014 SBS Drama Awards – Top 10 Star Award

2014 SBS Drama Awards – Best Couple Award

2014 27th Grimer Awards (KDPS)  – Best Excellence in Acting Award (Male)

2014 9th Asia Model Festival Awards – Model Star Award

2013 SBS Drama Awards – Excellence in Acting Award (Mini Series – Male)

2013 SBS Drama Awards – Top 10 Star Award

2013 21st Korea Culture and Entertainment Awards – Best Excellence in Acting Award (Drama – Male)

2013 21st Korea Culture and Entertainment Awards – K-Star Grand Prize

2013 2nd Daejeon Drama Festival (APAN Star Awards) – Best Couple Award

2013 2nd Daejeon Drama Festival (APAN Star Awards) – Excellence in Acting Award (Male)

2013 Style Icon Awards – Main Award

2013 6th Korea Drama Awards – Best Couple Award

2013 6th Korea Drama Awards – Excellence in Acting Award (Male)

2012 KBS Drama Awards – Best New Actor Award (Male)

2011 4th Style Icon Awards – SIA’s Choice

KARAKTER & OYUNCU KADROSU

Bu kendi başına çözebileceğin bir şey değil!”

“Tesadüfen terör olayına karışan bir gazeteci”

O, bir haber almayı ve kamuoyuna duyurmayı hayal eden bir gazetecidir. Oğluyla birlikte futbol stadyumunu ziyaret ettiğinde terörün hedefi haline gelen eski Donanma Komutanı ile tanışır. Kepçeleme kariyer hedefinin aksine, ‘Ortak bir hayat yaşayalım, ne özel ne de yüksek standartlı’ şeklinde bir yaşam ilkesi vardır. Terörün bombaları şehrin birçok yerine yerleştirdiği durumu öğrendiğinde, kendini bu bombalama olayına atmaktan çekiniyor. Uzun uzun düşündükten sonra terörü durdurmak için eski Donanma Komutanı’na eşlik etmeye karar verir ve davanın ipuçlarını bularak yardımcı bir ekip arkadaşı olur.

Yeri doldurulamaz çok yönlü şovmen, JUNG Sang-hoon

JUNG Sang-hoon, herhangi bir türden herhangi bir karakteri oynamak için harika oyunculuk becerileri ile Film, TV Draması, Oyun, Müzikal ve Eğlencenin çeşitli alanlarında çalışmaktadır. Bu filmde, KİM’in oynadığı başrolle güçlü bir bağ ve güven göstererek ‘terör olayına karışan bir gazeteci’yi oynuyor. Yönetmen HWANG ile derin bir tartışmada karakterizasyonun ilk aşamasında yer aldı ve hatta figüranların oyunculuk rehberliğine yardımcı oldu. Yönetmen HWANG In-ho onun hakkında “Diğer oyuncuların performanslarına çok iyi tepki verirken kendi tarzını ifade edebilen gerçekten harika bir oyuncu. Rolü ondan daha iyi canlandırabilecek kimse yok” diyerek ona derin bir güven gösteriyor.

[FİLMOGRAFİ]

FİLM <Love, Again>(2019), <Sunkist Family>(2019), <Too Hot to Die>(2018), <Gate>(2018), <Heung-boo: The Revolutionist>(2018), <Roman Holiday>(2017), <The Last Princess>(2016), <Sunday Punch>(2011) …and so on

 

DRAMA [The Witch Is Alive](2022), [Again My Life](2022), [Cheat on Me, If You Can](2020~2021), [Hanging On!](2020), [Off-Duty Investigation](2020), [Drama Stage: Blackout](2020), [Love Affairs in the Afternoon](2019), [Legal High](2019), [Big Forest](2018), [My Husband, Mr. Oh!](2018), [The Lady in Dignity](2017), [The Birth of a Married Woman](2016), [Jealousy Incarnate](2016), [Lucky Romance](2016) …and so on

 

[ÖDÜLLER]

2018 MBC Drama Awards – Excellence in Acting Award (Weekend Special – Male)

2018 11th Korea Drama Awards – TV Popular Character Award

2017 1st The Seoul Awards – Best Supporting Actor (Drama – Male)

2016 1st tvN10 Awards – PD’s Choice (Entertainment)

KARAKTER & OYUNCU KADROSU

“Terörist her şeyi izliyormuş gibi geliyor”

‘Savunma Güvenlik Komutanlığından Bir Ajan’

Eski Donanma Komutanını gölge gibi takip eden Savunma Güvenlik Komutanlığı ajanıdır. Başlangıçta ilk ev bombalamasının basit bir terör olduğunu düşünür, ancak daha sonra stadyum ve su parkı da dahil olmak üzere bombaların yerleştirildiği her yerde eski komutanın izlerini bulduğu için terör olayına derinden karışır. . Keskin ve hassas gözlerle vakayı inceleyerek olayın ardındaki gerçeği bulmaya çalışır ve filme farklı bir bakış açısıyla gerilimi yükseltir.

Ezici Varlığıyla Muhteşem Oyuncu, PARK Byung-eun

<In Our Prime>, <Seobok>, <The Great Battle>, <The Mayor> ve <Suikast> gibi filmlerin yanı sıra, [Eve], [Lost], [Kingdom] serisi ve [Because This is My First Life]. DECİBEL’de farklı bir ‘Savunma Güvenlik Komutanlığı ajanı’ rolünü canlandırıyor ve yoğun çalışmasıyla seyircinin dikkatini çekiyor. Biraz tuhaf ama havalı karizmanın kendine özgü çekiciliğiyle, büyük derinlik ve ağırlığa sahip bir karakter yarattı. Yönetmen HWANG, PARK hakkında “Hikayenin başka bir bölümünü ele alan önemli karakterlerden biri ve ona müteşekkirim çünkü role kendi yorumuyla kendi karakterini yarattı.”

[FİLMOGRAFİ]

FİLM <In Our Prime>(2022), <Seobok>(2021), <Jo Pil-ho: The Dawning Rage>(2019), <The Great Battle>(2018), <The Wolf Brigade>(2018), <The Return>(2017), <The Mayor>(2017), <One-Line>(2017), <The Hunt>(2016), <Elephant in the Room>(2016), <A Man and A Woman>(2016), <A Dramatic Night>(2015), <Assassination>(2015), <Bad Man>(2015), <The Royal Tailor>(2014), <No Tears For the Dead>(2014), <Monster>(2014), <Red Family>(2013), <Very Ordinary Couple>(2013), <An Ethics Lesson>(2013), <Nameless Gangster : Rules of Time>(2012), <Children…>(2011), <The Yellow Sea>(2010) …and so on

DRAMA [Eve](2022), [Lost](2021), [Kingdom: Ashin of the North](2021), [Oh My Baby](2020), [Kingdom Season 2](2020), [Arthdal Chronicles](2019), [Voice Season 3](2019), [Dear Judge](2018), [Mistress](2018), [Queen of Mystery Season 2](2018), [Because This is My First Life](2017), [Queen of Mystery](2017) …and so on

KARAKTER & OYUNCU KADROSU

“Gürültüyü kesin! Geri sayım başladı

‘Donanma Patlayıcı Mühimmat İmha Baş Astsubayı’ / LEE Sang-hee

Teröristin sese duyarlı bombaları herkesten önce hedef alıp yerleştirdiği ve insanları güvende tutmak için bombayı etkisiz hale getirmeye çalıştığı görüş alanına varır. Üstün oyunculuk yeteneğine sahip güvenilir bir aktris olan LEE Sang-hee, filmdeki güçlü varlığını göstererek ’Donanma Patlayıcı Mühimmat İmha Baş Astsubayı’nı oynuyor.

 

[FİLMOGRAFİ]

FİLM <Kids Are Fine>(2021), <A Distant Place>(2021), <Winter’s Night>(2020), <Somewhere in Between>(2020) …and so on

DRAMA [May it Please the Court](2022), [Juvenile Justice](2022), [All Of Us Are Dead](2022) …and so on

 

 

“Bilmediğiniz bir şey var komutanım”

‘Kıdemli Baş Astsubay, Donanma denizaltısının Sonik Dalga Dedektörü / CHO Dal hwan’

Donanma Denizaltısı ROKS Halla mürettebatından biridir ve Komutan ile diğer mürettebata derin bir güven duymaktadır. Çeşitli film ve dizilerde aktif olarak yer alan CHO Dal-hwan, ‘Baş Sonik Dalga Dedektörü’ rolünü oynuyor.

[FİLMOGRAFİ]

FİLM <Confidential Assignment2: International>(2022), <The Box>(2021), <Double Patty>(2021), <My Big Mama’s Crazy Ride>(2021) …and so on

DRAMA [Why her?](2002), [Rose Mansion](2022), [All Of Us Are Dead](2022) …and so on

KARAKTER & OYUNCU KADROSU

Tanımlanamayan SONAR algılandı. Bu küçük bir ses”

“Astsubay 1. sınıf, Donanma denizaltısının Sonik Dalga Dedektörü”/ CHA Eun-woo

Ayrıca, keskin işitme yeteneği ile su altı sesindeki bilgileri analiz eden ve tanımlayan Donanma Denizaltısı ROKS Halla mürettebatından biridir. Çok sadıktır, Komutana çok hayrandır ve Donanmada gururla hizmet eder. Sakin ve güçlü bir zihinle görevini ihmal etmeden yerine getirir. İster ana rol ister yardımcı rol olsun, oyunculuğuyla karakterlere hayat veren yükselen yıldız CHA Eun-woo, ‘Donanma denizaltısının Sonik Dalga dedektörü 1. sınıf Astsubay’ rolünü oynuyor.

[FİLMOGRAFİ]

FİLM <My Brilliant Life>(2014)

DRAMA [True Beauty](2020~2021), [Soul Plate](2019), [Rookie Historian Goo Hae-Ryung](2019), [My ID is Gangnam Beauty](2018), [Top Management](2018), [The Best Hit](2017), [My Romantic Some Recipe](2016), [To Be Continued](2015)

 

 

 

“Tükenmemelisin”

“Donanma Denizaltı Teğmeni” / LEE Min-ki

Komutan ile birlikte ROKS Halla ve mürettebatına liderlik eden karizmatik bir figür. Parlayan gözleri ve yakışıklı görünümüyle insanların kalbini fetheden LEE Min-ki, ‘Denizaltı Teğmeni’ rolünü canlandırarak izleyicilerle buluşuyor.

 

[FİLMOGRAFİ]

FİLM <Detective K: Secret of the Living Dead>(2018), <Shoot Me in the Heart>(2015), <For the Emperor>(2014) …and so on
DRAMA [My Liberation Notes](2022), [Oh! Master](2021), [The Lies Within](2019), [The Beauty Inside](2018) …and so on

YÖNETMEN

“DECIBEL, NEDEN’in kötü adamı yenme sürecinden daha önemli olduğu bir Aksiyon Filmidir.

Bu yüzden karakterleri takip etmek eğlenceli olacak.”

                                                                                                             YÖNETMEN / HWANG In-ho

Gerilim, Aksiyon, Romantik ve Komedi gibi farklı türlerdeki filmleriyle güldüren ve ağlatan yönetmen HWANG In-ho, ‘Ses Kaos Aksiyon’ türünde eşsiz bir filmle geri dönüyor. İlk yönetmenlik denemesi, Kore sinemalarında 3 milyon izlenme elde eden ve Romantik Komedi ile Korku’nun karıştırıldığı yeni bir tarz sunan <Spellbound>(2011) idi. <Monster>(2014) filminde, hikayenin başka bir benzersiz ortamını çok iyi idare ederek film yönetmenliğindeki yeteneğini bir kez daha kanıtladı. DECIBEL’de ‘yüksek sese tepki veren bomba’nın benzersiz ayarıyla izleyicilerin filmden beklentilerini yükseltiyor. HWANG, “’Ses Duyarlı Bomba’ ile ilgili, kalan süre yarı yarıya azalacak. belirli bir gürültü derecesine ulaşıldığında. Bu eşsiz ortam, diğer filmlerde gösterilen sıradan saatli bombalardan oldukça farklı” diyerek filmin en belirgin özelliğini ortaya koyuyor.

 

Ayrıca < Two Faces Of My Girlfriend>, <Love Phobia> ve <Escaping From Charisma> gibi filmlerle senaryo yazarı ve hikaye anlatıcısı olarak yeteneğini kanıtladı. Yeni filmi hakkında “Karakterlerin en önemli olduğu bir aksiyon filmi bu yüzden karakterleri takip etmek eğlenceli olacak” diyor. Film, ‘Ses Duyarlı Bomba’nın yoğun hikayesini, terörizmin hedefi haline gelen eski Donanma Komutanı’ ve ‘bir zamanlar Donanma Teğmeni ve Mensa üyesi olan Bomba Tasarımcısı’ adlı iki ana karakterin sıkı yüzleşmesiyle gözler önüne serecek.’ Durumları sınırına kadar zorlamak ve filmin gerilimini yükseltmek.

Yönetmen HWANG ile ilk kez bu filmde çalışan KIM Rae-won ve LEE Jong-suk, “Kaç saat geçtiğini fark etmedim bile çünkü çok hızlı ve eğlenceliydi” diyorlar. Hikayenin hızlı ilerleyişini iyi filme aldığımızda çok sofistike bir film hayal edebiliyoruz” diyerek yönetmene ve filmin kendisine olan hayranlıklarını ve güvenlerini gösteriyorlar.

Yönetmen HWANG In-ho’nun senaryosu ve yönetmenlik yeteneği ile benzersiz konu ve ayarlarla zarif bir şekilde yapılmış 2022’nin en eşsiz filmi, Kasım ayında sinemaları fethetmeye hazır.

[FİLMOGRAFİ]

FİLM <Monster>(2014) – Writer/Director, <My Way>(2011) – Adaptation, <Spellbound>(2011) – Writer/Director, <Two Faces Of My Girlfriend>(2007) – Writer, <Love Phobia>(2006) – Writer, <Escaping From Charisma>(2006) – Writer, <To Catch A Virgin Ghost>(2004) – Writer  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye’de eğlence sektörünün iki güçlü oyuncusu tarafından kuruldu.