WO Özel : Şarkıcı Kim Jeonguk Türk Hayranları İçin Sorularımızı Cevapladı!

 Röportaj serimizde bu seferki konuğumuz 24K grubunda rapper olarak müzik kariyerine başlamış olan Kim Jeonguk yer alıyor. Solo olarak kariyerine devam eden Kim Jeonguk ile merak ettiğiniz tüm soruları sorduğumuz keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Kendisi başarılı bir söz yazarı, vokalist ve aynı zamanda koreograf olarak hem Kore’de hem de yurtdışında tüm dikkatleri üzerine çekerek birçok hayrana sahip oldu. Gelin kendisini daha yakından tanıyalım. İşte röportajımızın tamamı!

1. Müzik kariyerine nasıl başladın?

  • Küçüklüğümden beri tanıdığım ağabeyim ilk olarak müziğe başladı ve sık sık evine gittim, doğal olarak müziğe başladım.

2. Daha önce bir grubun üyesiydin. Şimdi solo olarak kariyerine devam ediyorsun. Sence solo çalışmak ve bir grubun içinde yer almanın en büyük farkları neler?

  • Grup olarak çalışırken güvenebileceğim birilerinin olması güzeldi! Ancak bence en büyük fark, tek başıma çalıştığımda çoğu zaman çoğu şeyle tek başıma uğraşmak zorunda kalmam.

 3. K-pop idol grubu üyesiyken pek çok turneye çıktığını biliyoruz. Turnelerin en büyük zorluğu neydi ve bu turneler esnasında unutmadığın bir anın var mı?

  • Turlar her zaman büyük bir zorluk olmuştur. Saat farkı, ırkçılık, konser salonunun ortamı gibi işlerin çoğunun düşündüğümüzün aksinde gerçekleştiği durumlar çok sık  olmuştu. Bu yüzden hoş bir deneyim değildi. Ancak tura devam etmek istememin nedeni hayranlarla iletişim kurmak ve onlarla takılmak istememdi. Bizim hesap yapamadığımız bir dönemdi, bu yüzden çok para almadık. Hayranlarımızı özlediğimiz için bir tura çıkmak istedik, bu yüzden hayranlarımızla görüştüğümü ve onlarla takıldığımı hala hatırlıyorum.

4. K-pop idolleri birçok zorlukla karşılaşıyorlar, bildiğimiz kadarıyla yorucu bir çalışma takvimleri de oluyor. Bir solo sanatçı olarak, karşılaştığın en büyük zorluk nedir?

  • Bence en büyük zorluk, K-pop idolü gibi sıkı bir programa sahip olacak kadar ünlü olmak. 😊

5. Şarkıları yalnızca seslendirmekle kalmıyor, çoğunun sözlerini de kendin yazıyorsun. Bu sözleri yazarken ilham kaynağın neler oluyor? En çok neyle ilgili yazmaktan hoşlanıyorsun?

  • Spesifik olarak bir yerden ilham aldığımı düşünmüyorum. Masamda oturup yaptığım çalışmanın demo versiyonunu dinlerken nasıl bir konusu olmalı ve hangi kelimelerin dahil edilmesi gerektiğini düşünerek çalışmalarımı yapıyorum.

6. Şarkılarının her biri çok güzel. Eminim senin için de hepsinin yeri ayrıdır. Ancak, seni ilk kez dinleyecek birinin ilk önce hangi şarkını dinlemesini istersin? Röportajımızı okuyacak Türk K-pop severler, ilk önce hangi şarkını dinlemeli?

  • Şarkılarım arasından “lullaby”,  “I need you. Period”.,  “flower” isimli 3 şarkımı önermek istiyorum. Üç şarkının havası biraz farklı, bu yüzden zevkinize uygun olanları eğlenerek dinlerseniz sevinirim. (Aslında tüm şarkılarımı tavsiye etmek istiyorum! Millet, bütün şarkılarımı dinleyin. 😊)

7. Şarkılarınla dünyanın dört bir yanından insanların kalbine dokunuyorsun. Birçok yabancı hayranın da var. Şu ana kadar aldığın en unutulmaz yorum/tepki hangisiydi?

  • Dürüst olmak gerekirse, şarkılarımı pek sevmiyorum. Ama daha önce bir hayran bana “O zaman beğenebileceğin kendi şarkını yap” dediğini duyduğumda aslında çok alışılmış bir söylemdi, ama öte yandan çok tazeydi ve bana karışık duygular hissettirdi. Ondan sonra daha çok sevdiğim şarkılar yapmaya çalışıyorum ama yine de şarkılarımdan o kadar keyif alamıyorum.

8. Solo kariyerinde başarmayı en çok istediğin şey nedir?

  • Büyük bir şey düşünmedim ama bu yıl elde etmek istediğim şey, Spotify’da 1 milyon dinlenmem olması!

9. Klip fikirleri nasıl ortaya çıkıyor? İleride başka bir ülkede klip çekmek istesen bu neresi olurdu?

  • Sadece Kore’de MV çektim, bu yüzden bir şansım olursa çok büyük bir çölde klip çekmek istiyorum! Ayrıca Everest Dağı’nın zirvesinde çekim yapmak istiyorum. 😊

10. Gelecekte işbirliği yapmak istediğin sanatçılar var mı? İleride denemek istediğin bir tür var mı?

  • Çok lirik bir Kore baladını denemek istiyorum. Bir şansım olursa, deneyeceğim!

11. Çaldığın bir enstrüman var mı? Hangi enstrümanı çalmayı öğrenmek istersin?

  • Gitar çalan insanlar havalı görünüyor, bu yüzden yakında nasıl çalınacağını öğreneceğim.

12. Kore’den ve yurtdışından beğendiğin sanatçılar var mı? 2022 yılında en çok dinlediğin 5 şarkıyı sorsak bunlar hangileri olur?

 Machine Gun Kelly – Emo Girl

 Dominic Fike – Chicken Tenders

 Easy Life – Nightmares

 Avril Lavigne – Bite Me

 Radiohead – Creep

  • Sevdiğim o kadar çok sanatçı var ki listelemesi çok zor ama bu yıl pop punk, rock ve band sound’una aşık oldum, bu yüzden en çok ilk beş şarkıyı dinledim.

13. Günlük yaşamında neler yapıyorsun? Hobilerin neler?

  • Çalışıyorum ve kedim Beomgu ile takılıyorum. Şimdi röportaj sırasında bile Beomgu kucağımda uyuyor. 😊

14. Yapmayı en sevdiğin ve sevmediğin şey nedir?

  • En sevdiğim şey Beomgu ile oynamak ve yapmaktan en nefret ettiğim şey onu azarlamak. 😂

15. Daha önce hiç Türkiye’de bulundun mu?

  • Hayır, hiç gitmedim. ☹ Eğer şansım olursa, gerçekten oraya gitmek istiyorum. Kore’de çok Türk dondurması yiyorum ve umarım Türkiye’ye gidip gerçek Türk dondurması yiyebilirim!

16. Kore’de şu sıralar bir Türk lezzeti olan kaymağın çok ünlü olduğunu biliyoruz. Sen daha önce hiç Türk yemeği yedin mi?

  • Çok dondurma yerim ve kebabı severim, bu yüzden sıklıkla yerim. 😊

17. Türkiye’de birçok hayranın var ve eminiz bu röportajdan sonra birçok insan seni tanımak isteyecek. Türkiye’deki sevenlerine ne söylemek istersin?

  • İlginiz için çok teşekkür ederim. Performans için Türkiye’ye gideceğim, o zamana kadar sağlığınıza çok dikkat edin. 💜
 
Kim Jeonguk ile yaptığımız röportajımızı nasıl buldunuz? Yorum kısmında düşüncelerinizi paylaşmayı unutmayın. Bir sonraki röportajımızda görüşmek üzere!

Röportaj: Kübra Özdemir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye’de eğlence sektörünün iki güçlü oyuncusu tarafından kuruldu.